Every step you take - I'll be watching you

Kees Looijesteijn

Portrait Kees Looijesteijn
Wat raakte mij als fotograaf?

‘De vermoeide blik van een oude straatverkoopster die trof mij. Dat was in Potosí (Bolivia), waar zich ooit de grootste zilvermijn ter wereld bevond. Ze zat op een bankje met haar voeten opgetrokken tegen de kou op 4100 meter hoogte. Een campesina die zittend op haar klapstoeltje vanuit haar uitvouwbare houten koffer snoepjes verkocht. De kleinst mogelijke vorm van ondernemerschap of noodgedwongen vindingrijkheid om te overleven? Wat leeftijd betreft had ze mijn moeder kunnen zijn. Toen ik de chocoladereep betaalde, vroeg ik toestemming om haar ‘winkeltje’ te fotograferen. Opnieuw zag ik haar afgematte blik. Bang een opkomende traan om te fotograferen, drukte ik op de sluiterknop’.
.

Wie is Kees Looijesteijn?

Alfabetisch:
. Bestuurder,
. Docent,
. Ereburger,
. Fotograaf,
. Inspirator,
. Kunstenaar,
. Literatuurliefhebber,
. Oud-ontwikkelingswerker,
. Oud-wethouder,
. Partner,
. Projectleider
. Spreker,
. Vader,
. Voorzitter.
.

Visie op foto’s, fotovisie

woman looking through binoculars with cat eyes
Visie:

‘De mens heeft ongekende energie en overlevingsdrang. Creativiteit en optimisme helpen hem in moeilijk periodes die ieder mensenleven in min of meerdere mate kent’.
.

Een voorbeeld

Mijn signatuur

Signature
Signatuur:

Als autonoom fotograaf werk ik aan zelf gekozen opdrachten en thema’s waarbij foto’s totstandkomen op basis van creativiteit. Toch schuw ik de reportagevorm niet, echter alleen voor die thema’s die mij aanspreken.
Ik werk met weinig hulpmiddelen, in de stijl van Street Photographer: Repectvol en dichtbij.
Every step you take – I’ll be watching you
.

Meer info:

Zie: Mijn CV

Wat heb ik niet gedaan?

Ondernomen:

Wat ondernam ik zo al? Ontwikkelingswerker , projectleider, docent, bestuurder, wethouder en… last but not least: fotograaf.
.

Meer info:

Neem contact op

Contact
Van betekenis?

Wat kan ik voor je betekenen? Ik geef daartoe andere het woord aan anderen (zie meer info links)
Aarzel niet en meem gerust contact met me op!
Kees Looijesteijn

Meer info:

Zie: links naar relaties
Zie: Over mij, tab: aanbevelingen.