Polderse Kermis – Welkom in het paleis van de absurditeit

‘Polderse Kermis’ is een boek over de cultuur van de plattelandskermis in Anna Paulowna. Het bevat op de werkelijkheid gebaseerde verhalen in combinatie met  foto’s . Het is een hilarische schets met serieuze ondertoon van het verschijnsel polderse kermis aan de hand van korte verhalen gebaseerd op interviews met sleutelfiguren. Het neemt de lezer mee naar een bijzondere wereld: die van de absurditeit die zich afspeelt op deze plattelandskermis.

 

Kenmerken

Uitgeverij: Kokon, ISBN: 978-90-818655-3-1

1e en 2e druk 2016, 3e druk 2020

Hard cover, full color druk, 128 pagina’s

Ca 200 foto’s

Het neemt de lezer mee naar een bijzondere wereld: die van de absurditeit die zich afspeelt op deze plattelandskermis

Voor wie?
Liefhebbers van absurditeit en (oud) bezoekers van de polderse kermis.

Inhoud

Een boek over de cultuur van de plattelandskermis in Anna Paulowna. Het is een hilarische schets met serieuze ondertoon van het verschijnsel polderse kermis aan de hand van korte   verhalen gebaseerd op interviews met sleutelfiguren.

De Polderse Kermis als gebeuren is vergelijkbaar met een boek dat meerdere lagen kent. Als men door de eerste laag van ‘plat vermaak’ heen kijkt, ziet men een diepere laag. Die laag wordt gevormd door de sociale functies die een kermis vervult:
– reünie: oud-inwoners komen jaarlijks terug als ware het een reünie. De kermisklant als hoofdpersoon met de hele zaal als hoofdgast.
– verbroedering: Mensen spreken elkaar soms lange tijd niet. Maar op de kermis valt de schroom weg en worden ruzies van wel tien jaar oud bijgelegd.
– initiatie, bedoeld om hen als jeugdige tot dan nog buitenstaander op te nemen in de groep van jong volwassenen van de gemeenschap.
– identificatie, Er is geen sprake van verkleedpartijen zoals bij carnaval. Wel dragen groepen T-shirts met hun eigen Polder Poëzie
– grensverkenning: gewaagde en absurde gebeurtenissen, die niet alleen bedacht, maar ook uitgevoerd worden.
Last but not least: Kermis is van oudsher een ontmoetingspunt waar vele verkeringen ontstaan

Prijs
De kosten hiervan zijn € 37,50 bij ophalen of € 37,50 + € 8,00 verzending / thuisbezorgd.
Gaarne bedrag (al of niet thuisbezorgd) naar: NL80 RABO 1336 5595 78 tnv CJ Looijesteijn
Mocht u bestellen geef dan uw naam en adresgegevens hieronder op.

De bestelteller staat op 20% zodra de 100% is bereikt wordt tot productie overgegaan en krijg je het boek toegestuurd of bericht dat je het op kunt halen.