Velen zijn op zoek naar dé sleutel die past op het slot van hun ideale compositie. Nog mooier is een loper die op alle sloten past. Er zijn echter weinig boeken die een samenhangende structuur bieden of een systematische benadering kennen. Het boek ‘Compositieleer’ biedt dit.

Kenmerken
Uitgeverij: Kokon, ISBN: 9789083097701
Hard cover, full color druk, 156 pagina’s
22 bekende tekeningen die de essentie goed weergeven, 37 schilderijen van grote meesters waarin het geënsceneerde beeld de bedoeling toont, 31 iconische foto’s omdat het ook voor niet geënsceneerde beelden geldt, 53 stuks eigen foto’s om te tonen dat ook een gewone sterveling ertoe in staat is
Achterin bevinden zich de bijlagen met 24 begrippen, 22 vuistregels, 24 tips en wenken
Tot slot een index van onderwerpen.

Voor wie?
Dit boek is bedoeld voor tekenaars, schilders en fotografen. Zowel (semi)professionals als amateurs maar ook voor andere liefhebbers van de beeldende kunst. Het kenmerkt zich door een systematisch esthetische benadering.
Inhoud
Aan de hand van een bekende tekening, iconisch schilderij, fameuze foto wordt ingegaan op composities. Naast de belangrijkste compositieonderdelen (ordening, beeldelementen, zoek- en beoordelingsstrategie) is er aandacht voor de overige beeldbepalende aspecten.
Het belangrijkste doel is ‘anders te leren kijken’, waardoor lezers geïnspireerd en gemotiveerd worden om van schoonheid te genieten. Door beter waar te nemen, begrijp je meer van de wereld. ‘Kunst is het kijken met andermans ogen’
Prijs
De kosten zijn € 37,50 bij ophalen of € 37,50 + € 8,00 verzending / thuisbezorgd.
Gaarne bedrag (al of niet thuisbezorgd) naar: NL80 RABO 1336 5595 78 tnv CJ Looijesteijn
Mocht u bestellen geef dan ook uw naam en adresgegevens hieronder op.

De ‘bestel teller’ staat op 20% zodra de 100% is bereikt wordt tot productie overgegaan en krijg je het boek toegestuurd of bericht dat je het op kunt halen.