Boek: Polderse Kermis

Polderse Kermis – Welkom in het paleis van de absurditeit
Het boek ‘Polderse Kermis‘ gaat over de cultuur van de plattelandskermis in Anna Paulowna. Het bevat op de werkelijkheid gebaseerde verhalen in combinatie met foto’s Het is een hilarische schets met serieuze ondertoon aan de hand van korte verhalen gebaseerd op interviews met sleutelfiguren.

Uitgeverij: Kokon, ISBN: 978-90-818655-3-1
1e en 2e druk 2016, 3e druk 2021
Hard cover, full color druk, 128 pagina’s met ongeveer 200 foto’s
Het neemt de lezer mee naar een bijzondere wereld: die van de absurditeit die zich afspeelt op deze plattelandskermis.

Inhoud
De Polderse Kermis als gebeuren is vergelijkbaar met een boek dat meerdere lagen kent. Als men door de eerste laag van ‘plat vermaak’ heen kijkt, ziet men een diepere laag. Die laag wordt gevormd door de sociale functies die een kermis vervult:

  • reünie: oud-inwoners komen jaarlijks terug als ware het een reünie. De kermisklant als hoofdpersoon met de hele zaal als hoofdgast.
  • verbroedering: Mensen spreken elkaar soms lange tijd niet. Maar op de kermis valt de schroom weg en worden ruzies van wel tien jaar oud bijgelegd.
  • initiatie, bedoeld om hen als jeugdige tot dan nog buitenstaander op te nemen in de groep van jong volwassenen van de gemeenschap.
  • identificatie, Er is geen sprake van verkleedpartijen zoals bij carnaval. Wel dragen groepen T-shirts met hun eigen Polder Poëzie
  • grensverkenning: gewaagde en absurde gebeurtenissen, die niet alleen bedacht, maar ook uitgevoerd worden
  • Last but not least: Kermis is van oudsher een ontmoetingspunt waar vele verkeringen ontstaan

Prijs
De kosten zijn € 37,50 bij ophalen of € 37,50 + € 8,00 verzending / thuisbezorgd.
Mocht u bestellen geef dan uw naam en adresgegevens hieronder op. Gaarne bedrag (al of niet thuisbezorgd) naar: NL80 RABO 1336 5595 78 tnv CJ Looijesteijn
De bestelteller staat op 40% zodra de 100% is bereikt wordt tot productie overgegaan en krijg je het boek toegestuurd of bericht dat je het op kunt halen.